onsdag 28. desember 2011

Julen 2011 - foreløpig oppsummert

Julen 2011 har hittil vært omtrent som forventet. Den har ikke budt på de helt store overraskelsene, men heller ikke på de store skuffelsene. Det synes jeg er greit. Jeg liker forutsigbarhet. Julaften var jeg hos mamma. Vi var fire personer som hadde en trivelig julekveld sammen. I de fleste bergenske familier med respekt for seg selv, er det pinnekjøtt som står på menyen denne dagen. Vår familie er intet unntak. Vi avviker mye på andre områder som jeg kommer tilbake til, så noen sosiale normer bør vi kanskje følge. Til dessert kunne vi velge mellom riskrem og karamellfromasj. Senere på kvelden var det tid for gaveutdeling. Under juletreet kunne man lese mer eller mindre spennende avisoverskrifter som heldigvis ikke var så interessante at de tok fokuset bort fra å avdekke det som skjulte seg inne i pakkene. Jeg var fornøyd med min fangst som innbrakte produkter både til innvortes og utvortes bruk. En av gavene jeg satte aller mest pris på, var en pakke med vaskepulver av skikkelig merke. Det var en fryd å snuse inn duften av OMO Ultra før jeg fikk revet av avispapiret. I vår familie gir vi hverandre gaver som vi har nytte av og bruk for i hverdagen.


Juledagene har jeg tilbrakt i min julepyntede, ringe bolig. Jeg storkoser meg blant annet med hjemmebakte julekaker som jeg har fått av en venninne. For at jeg ikke skal kose meg i hjel, tar jeg meg av og til en spasertur. Jeg har begrensninger på hvor langt jeg kan gå på egen hånd, men en tur er en tur. Fingertuppene mine er nok den delen av kroppen som får mest mosjon. De skal få trimme seg i to av årets skjønnlitterære utgivelser. Det er ”Talent for lykke” av Ari Behn og ”Normans område” av Jan Kjærstad. Jeg har akkurat klart å presse dem ned i en bærepose, så store er de i punktskrift. Ari Behn-boken består bare av 1 hefte mens Jan Kjærstad sin er på hele 10 hefter.


Jeg håper julefeiringen hos alle mine lesere har svart til forventningene, og ønsker dere alle en fortsatt fin, fredfull og harmonisk romjul!

6 kommentarer:

Mormorfarmor Inger sa...

Skjønner du har hatt en herlig jul Cecilie!
God lesning! Jeg har ikke lest noen av de bøkene, men etter kritikken å dømme skal de være veldig bra! Venter på din "dom" !

Ja jula har vært bra så langt! Bare juleværet som er litt rart, men været får man ikke gjort noe med så da får det bare være sånn!

Romjulsklem fra Inger

Pia sa...

Ønsker deg ei fortsatt fin jul, Cecilie!

Elisabeth, innerst i veien sa...

Fortsatt god jul!

Tantaluran sa...

Gott slut och gott nytt år!

Elin sa...

Virker som en flott julekveld, ønsker deg god jul videre. :-)

Mariann sa...

De julegavene deres hørtes helt utrolig fornuftige ut! I år ble jeg kjempeglad for at begge ungene fikk masse nytt ulltøy! Og det ble de også, de er enda så små at de blir glade for alt. Jeg håper vi klarer å beholde den egenskapen... Ikke lett i disse dager, og det blir neppe lettere i 2012.