søndag 27. november 2011

Adventsstake og ambivalens

På tross av værmessige forhold som mer minner om en litt kjølig sommerdag med 11 varmegrader og regn her i Bergen, er det første søndag i advent i dag. Det var  nok på grunn av de nevnte værforhold at jeg ikke fikk den helt store adventsfølelsen da jeg drakk min gløggte for noen timer siden, med bevisstheten om at det sto en tent adventsstake i vinduskarmen. Min adventsstake er egentlig ikke en adventsstake, men en elektrisk syvarmet lysestake som jeg fikk i julegave for mange år siden. Den ble kjøpt på Ikea og i følge fargeindikatoren er den julerød. Den er det fysiske tegnet som hvert år på denne tiden, minner meg om at det snart er jul. Det er ingen lilladilla advent her altså. Når jeg tenner min lysestake kan jeg legge mine små fingre rundt de små lyspærene og kjenne varmen fra dem. Da fremkaller jeg synet av lysene for mitt indre. Jeg er glad i lysestaken min, men den er altså kjøpt på Ikea. Med fare for å skremme bort alle mine eventuelle svenske lesere: Jeg hater Ikea. Det er mange år siden jeg har vært på Ikea, men jeg går ut fra at forholdene ikke har endret seg. Det er noe med stemningen og atmosfæren som jeg ikke klarer å sette ord på. Alle luktene blir blandet sammen til et stort sammensurium. Det er som å spise kjøttboller med vaniljesaus. I og med at det er et svensk varehus det her er snakk om, burde jeg ha trukket det til mitt bryst. Jeg elsker jo ellers Sverige og alt som er svensk.


Har dere adventsstake? Er den kjøpt på Ikea? Hva slags forhold har dere til Ikea? Ha en fin resterende adventssøndag alle sammen!

5 kommentarer:

Mormorfarmor Inger sa...

Det høres ut som du er like glad i Ikea som meg! Men var der faktisk i forrige uke og kjøpte både arbeidsbenk til meg selv og pepperkakedeig.
Har en del adventslys her ja. Både i vinduer og på bord. Og en som henger i taket.
Din adventsstake høres flott ut og er nok kjempefin selv om den er fra Ikea!

Ha en fin første søndag i advent!
Klem fra Inger

Pia sa...

Har adventsstake, men finner den ikke fram i år, siden det meste av sakene våre står nedpakket i esker.. Må på IKEA i løpet av de nærmeste dagene - huset vårt er snart ferdig, og vi trenger garderobeskap...

Whitebite sa...

JEG var mer begeistret for Ikea tidligere..
Nå stikker jeg kun innom sporadisk for å kjøpe stearinlys (de er de beste!)

Ikke så glad i elektriske advestaker, men har en fra Åhlens..som er litt annerledes enn alle andre.

Alexia sa...

Er ikke så glad i Ikea jeg heller! Men de har enkelte ting som er bra. Madrasser, senger, og sengetøy, bilderammer- garderobeløsninger- så jo, drar dit når jeg TRENGER noe sånt. Ikke på kosetur.

Alexia sa...

Er ikke så glad i Ikea jeg heller! Men de har enkelte ting som er bra. Madrasser, senger, og sengetøy, bilderammer- garderobeløsninger- så jo, drar dit når jeg TRENGER noe sånt. Ikke på kosetur.