mandag 10. september 2012

Høsttegn

Da jeg var i butikken på lørdag, kommenterte ledsageren min at folk kjøpte mye kål. Ja, de skal sikkert ha fårikål til middag, svarte jeg.


I går ettermiddag var jeg i det huset som rommer mine barne- og ungdomsår. Riktignok har huset skiftet farge flere ganger, men huset er stort sett uforandret, og står der det alltid har stått. Et sikkert tegn på høst er når min mor inviterer til fårikålmiddag. Det gjorde hun i går. Jeg hadde en hyggelig ettermiddag og kveld sammen med min mor og min reservefars ene bror. Det pleier gjerne å bli noen fårikålmiddagger utover høsten. I vår familie har hver årstid sin egen meny. Som den matelskeren jeg er, er det en fin måte for meg å skille årstidene fra hverandre på.

Høst er ikke bare fårikål. Folk forteller meg at bladene faller fra trærne. Da er de eksotiske fruktene tilbake i butikken igjen. Om høsten kan man sitte inne med god samvittighet og lese en bok, eller høre en lydbok, drikke kaffe/te/kakao og spise kumquat. Jeg liker ordet kumquat like mye som jeg tilber frukten.


Hva er høst for dere? Ha en fin høstmandag!

4 kommentarer:

Mormorfarmor Inger sa...

Fårikål er høst for meg også! Nydelige høstfarger på trær, levende lys og pledd, varm te og kakao... høsten er deilig syns jeg! Så kommer vinter - og da er det bare å glede seg til våren etter det, og sånn går nå månedene!
Kumquat aner jeg ikke hva er. Det må undersøkes!
Ha en nydelig høst Cecilie, håper du får mange fårikålmiddager framover!

Cecilie von der Ohe sa...

Kumquat er en liten, eksotisk frukt. Den ser ut som en liten appelsin.

Mormorfarmor Inger sa...

Jeg måtte google og fant det ut! Har smakt den uten å vite hva den het - den er god!

Tantaluran sa...

För mig är höst=kantareller!