mandag 24. desember 2012

Absolutt julaften

Julaften er å våkne til julemorgensendingen på radio. Julaften er å spise en god frokost med godt julepålegg i følge med 2 glass lettmelk og 1 krus med julete. Julaften er å smake på julebakst som jeg har fått av gode venner, og å høre lyden av kakesmuler som knaser under inneskosålene. Julaften er å få vite at Prinsesse Ingrid Alexandra liker tomatsuppe akkurat som jeg gjør, og at hun også synes at det er kjedelig å bli tatt bilder av. Julaften er å gå i butikken og kjøpe noen flere klementiner, og å slå av en prat med gode naboer. Julaften er å taste av gårde en kjapp tekstmelding til familie og bekjente, med ønske om en riktig god jul. Julaften er å helle litt kanel i hånden, og å strø krydderet over en porsjon med risgrøt fra Fjordland. Julaften er å spise risgrøt med passe mengde av kanel og sukker på, men uten mandel i. Julaften er å fortære en marsipangris, selv om jeg ikke fant en mandel i julegrøten. Julaften er å ha julegaver klare til dem jeg skal være sammen med på julekvelden. Julaften er å huske å ta med meg årets julepost, slik at jeg kan få noen til å lese den høyt for meg. Julaften er å ha tatt frem den svarte kjolen og svart strømpebukse, og å håpe at de svarte finskoene er der jeg tror at de skal være. Julaften er å kjenne på forventninger og spenningen som stiger i takt med at tidspunktet for utdelingen av julepakker nærmer seg. Julaften er for meg, å glede meg til god julemiddag etterfulgt av en vellaget og velsmakende juledessert. Julaften er å spise så mye at jeg nesten sprekker. Julaften er å skrive årets julaftenblogginnlegg mens snøen laver ned i Bergen.


GOD JUL!

5 kommentarer:

Mormorfarmor Inger sa...

Din julaften hørtes fantastisk flott ut Cecilie! Her har det også vært en deilig julaften! Vi er heldige!
Juleklem fra Inger

Kjersti sa...

En nesten poetisk beskrivelse av en fin julaften! Høres ut som en deilig dag, Cecilie! Ønsker deg en fortsatt god jul, håper du får mange fine romjulsdager! :)

Marianne sa...

Kjempefin lesning!

trompetmor sa...

åå så koselig juleaften! Ro og god tid, kose seg... høres fortreffelig ut. Håper du koste deg og at du har en fin romjul.

Cecilie von der Ohe sa...

Det ble en fin julaften, helt etter oppskriften.