søndag 8. januar 2012

Min bror og Elvis Presley

Det var sensommeren 1977. Jeg var fem år og gikk på en førskole for synshemmede barn. En dag fortalte en av førskolelærene meg om en rockestjerne som hadde vært veldig populær. Han het Elvis Presley. Nå var han død. Mange mennesker sørget. På dette tidspunktet besto min musikalske verden av Thorbjørn Egners viser og annen barnemusikk. Jeg hadde aldri hørt om Elvis Presley. Likevel gjorde det meg veldig trist å få vite at han nå ikke var blant oss. Hvordan var det mulig at en person som hadde vært så populær og elsket av mange plutselig bare kunne gå hen og dø?


8. januar 1977 ble min bror født. Han og Elvis Presley har altså gebursdag på samme dag. Noen dager senere kom min mor og far og hentet meg i barnehagen. Mamma og min nye lillebror var kommet fra klinikken. I lang tid hadde jeg gledet meg til babyen skulle komme. Jeg var forundret og kanskje litt skuffet over at han ikke skrek. Foreldrene mine sa at han sov. Jeg husker at jeg fikk en dukke. Stort mer av min bror og mitt første møte kan jeg ikke erindre. Det er fem års aldersforskjell mellom oss. Da jeg var ti år gammel, var min bror fem. Dette året kunne jeg skryte av at jeg var dobbelt så gammel som ham. Som søsken flest har vi også hatt våre uenigheter. Likevel er jeg glad for å ha et søsken. Jeg tror det har beriket min tilværelse.


http://no.wikipedia.org/wiki/Elvis_Presley


Gratulerer med 35-årsdagen, kjære bror!

7 kommentarer:

Pia sa...

Det er flott å ha søsken, ja. Jeg er også fem år (og sju år) eldre enn mine søsken. Det var mye da vi var barn, men nå er vi på en måte jevngamle.

Mormorfarmor Inger sa...

Gratulerer med dagen til broren din! Flott å ha søsken, flott å ha familie :)
Klem fra Inger

Elin sa...

Jeg begynte på skolen den dagen Elvis døde, eller dagen før. (jeg og samboeren er litt uenige om det der, vi begynte i samme kommune.. ;-) )

Ha en fin kveld!

Mariann sa...

Jeg er også født i 1977, og har lært at det var det året Elvis døde. Moren min elsket Elvis, jeg kjente mange sanger av ham allerede da jeg var barn. For en pen mann han var, og for et tragisk endelikt for the King.

Gratulerer med overstått til din bror! Søsken er fint :)

Cecilie von der Ohe sa...

Gebursdag på samme dag tror jeg er det eneste min bror og Elvis Presley har til felles. Jeg har heller ikke den store interessen for the King.

Alexia sa...

Min mor er også født den dagen, og jeg hørte også om han for første gang den dagen han døde- og ble like trist som du. Hm, rart...ja og så er det fødselsdagen til David Bowie også, som er min favorittartist.

Mormorfarmor Inger sa...

Lenge siden sist Cecilie - håper alt er bra med deg :)

Klem fra Inger