tirsdag 8. mai 2012

Kom, mai, du skjønne kalde!

Persiennene mine er kalde. Det er kjølig både ute og inne. Ytterjakke er påkrevd når jeg skal bevege meg utenfor den betongklossen jeg bor i. Jeg hører den metalliske lyden når regnet treffer gjerdene på de to altanene mine. Den første maidagen var varm og deilig, men etter hvert som måneden skrider frem, fjerner vi oss mer og mer fra teksten i sangen ”Kom mai du skjønne milde”. Det var ikke slik jeg hadde forventet at mai måned skulle bli. Jeg trodde jeg skulle få lange og solvarme dager med fuglekvitter ute på den råtne benken i hagen, kanskje også med litt fingergymnastikk i en bra bok. Slik er det ikke. Dette været ligner mer på høst enn vår. I stedet for å sitte ute og få tilført hjernen min friskt oksygen mens jeg leser mine bøker, er jeg henvist til å sitte inne og slite på den nye skinnsofaen min. Jeg vil jo ikke at fingrene mine skal pådra seg forfrysninger, og at papiret i bøkene skal bli gjennomtrukket av vann. Fortsatt bærer jeg likevel på et lite håp om noen flere varme maidager.


P.S. Det var kakeskjærer fra Enklere Liv min mor fikk i fødselsdagsgave fra meg, og som var løsningen på min lille lørdagsquiz.

6 kommentarer:

Kjersti sa...

Jeg er så enig, lengter etter varme! Men vi får håpe sommer'n kommer til snille jenter som venter...

Elin sa...

Aha! Kakeskjærer! Da var jeg et stykke unna å gjette riktig. De er fine, har jeg sett. :-)

Ha en fin onsdag, satser som deg på bedre vær utover mai.

Mormorfarmor Inger sa...

Hvis det er noe trøst Cecilie, så var mai sånn i fjor også. Og året før der... og før der.. Vi glemmer fort og vi tror alltid at NÅ har varmen kommet. Ihvertfall jeg gjør det. Men den kommer tilbake, så du kan snart sitte ute uten frostskader på fingrene igjen!
Kakeskjærer fra Enklere Liv ja, det burde jeg jo ha tenkt på! Fikk jo en sånn til bursdagen min jeg også! Den er fin og lager fin fasong på kakestykkene.

Snuskebassa sa...

Huff, ja. Det er hutre, hutre. Lenge leve ullstillongsen!
Men, bak skyene er himmelen alltid blå, så vi får bare håpe!!!
Ønsker deg en fortryllende dag, enten den er på en råtten trebenk eller i en skinnsofa :-)

Klem fra LIV

Cecilie von der Ohe sa...

Jeg underviser andre som kanskje er interesserte i å blogge selv.

trompetmor sa...

Heisann:)
Nå håper jeg solen har kommet til deg også?! her er strålende sommerdager nå og vi nyter det i lange drag. Takk for hilsen, håper du også hadde en fin nasjonaldag.
Masse klemmer