lørdag 29. oktober 2011

Tilbake til sommeren

Jeg går ut fra at det er mange som er enige med meg i å ønske seg tilbake til sommeren igjen. Mandag hadde vi et streif av sommer i Bergen med strålende sol og 14 varmegrader. Det var helt vidunderlig, men det førte også til at jeg fikk skikkelig sommerabstinens. Jeg kunne sikkert fått tilfredstilt min sommerlengsel ved å oppsøke sydligere breddegrader, men etter som jeg ikke er noe glad i å reise, er ikke dette noe alternativ for meg.


På mandag vet jeg en ting som er helt bombesikkert. Det skjer hvert eneste år på denne årstiden. Det er ikke noe farlig, skummelt eller trist, men det er likevel all mulig grunn til å prøve å unngå det så langt det lar seg gjøre. På mandag kommer mange til å bli møtt med tomme klasserom og korridorer når de møter opp på skole eller jobb. Jeg har for lengst avsluttet min skolegang og er ingen yrkeskvinne så det gjelder ikke meg, men jeg føler et tyngende ansvar for å opplyse mine omgivelser.


Nå skal jeg komme med en avsløring om meg selv. Mine klokker går bare riktig hvert annet halvår. Hvis mine observante lesere ikke har forstått hva jeg har prøvd å formidle i denne teksten, skal jeg komme til poenget nå. Natt til søndag er det nemlig tid for å stille klokken tilbake 1 time. Når klokken viser 02:00 er den altså bare 01:00. Alle festløver har 1 ekstra time på byen å glede seg til mens vi andre har 1 ekstra time til å kjede oss og slite litt ekstra på sofaen eller sengen. Noen har virkelig grunn til å grue seg til denne årlige foreteelsen. Det er dem som har nattarbeid. De må nemlig jobbe 1 ekstra time som de ikke får betalt for. Det klaffer nemlig sjelden slik at de får den tilbake når klokken skal stilles 1 time frem til våren igjen.


Vi stiller som kjent klokken hver høst og hver vår. En enkel huskeregel for å holde rede på hvilken vei den skal stilles, er at den alltid skal stilles mot sommeren. Om høsten stiller vi derfor klokken 1 time tilbake mens om våren stiller vi den 1 time frem. Husk derfor å stille klokken 1 time tilbake natt til søndag. Skriv det på en lapp, klistre lappen i pannen og gå og speile dere! Et annet alternativ er å lese det inn på en CD eller IPod og trykke på Repeat.

6 kommentarer:

Snuskebassa sa...

Jeg husker å stille klokken, for min mor ringer, hvert år for å minne meg på det :-)
Men hun begynner å bli ganske voksen, så det er nok på tide å innarbeide egne rutiner, for sikkerhetsskyld.
En liten tusj-tegning i pannen på Snork-mannen hadde gjort seg :-))
Jeg må komme tilbake til deg, for du har blogget og blogget uten at jeg har fulgt med.
Vi snakkes! Klem fra LIV

Mormorfarmor Inger sa...

Hei Cecilie!
Samme tema vi ja, bare moro det!
Den klokka den klokka... hadde vært mye enklere om det hadde vært samme tid hele året, men da hadde jo ikke vi hatt dette temaet å blogge om!

Ha en fantastisk fin helg! Og du vet vel at datter Marianne kommer til Bergen med Riksteatret til mandag?

Klem fra Inger

Cecilie von der Ohe sa...

Snuskebassa: Det er ikke så rart om folk ikke følger med her, for jeg er ganske uregelmessig av meg i denne bloggingen.

Mormor: Ja, du har rett. Vi hadde jo hatt et tema mindre å blogge om hvis det ikke hadde vært for dette her. Ja, jeg vet at Marianne kommer til Bergen på mandag.

Anonym sa...

En hytteeier sier:Ja jeg er en
av de uheldige som må jobbe denne
natten. Det er en lang natt.
Trasig for meg som ikke får betalt
for en time lenger å jobbe. Men
kjekt for dem som får betalt for
den timen de slipper å jobbe.

Shy sa...

Eg har ikkje forstått heilt vitsen med denne stillinga av klokka..For meg må det gjerne ver lik tid heile året.

Mariann sa...

En toskete "tradisjon" som burde avskaffes!