søndag 2. oktober 2011

Nettradioslaveri

Sist helg satt jeg klistret foran PC’en. Nå tror dere kanskje at jeg satt og skrev for harde livet fra tidlig morgen til sen kveld, og at jeg nå har mange morsomme, spennende og interessante blogginnlegg lagret på datamaskinen som bare venter på å bli publisert. Jeg må dessverre skuffe dere. Fra torsdag kveld til søndag ettermiddag var min konsentrasjon og oppmerksomhet stort sett bare rettet mot landsmøte til Norges Blindeforbund. Fysisk var jeg hjemme i min leilighet i Bergen, men mentalt befant jeg meg på Hurdal syn- og mestringssenter.  Om kveldene gikk jeg tidlig og la meg, og jeg stod tidlig opp hver morgen slik at jeg var uthvilt, hadde inntatt min frokost, hadde pusset tenner og var klar til møtet begynte. Da satt jeg der, morgenfrisk og nydusjet, klar til å ta stilling til alle vanskelige saker som måtte dukke opp,. Det er jo særdeles upassende å komme for sent når man er deltaker på et landsmøte. Hva skjedde? Hvordan kunne jeg sitte i min stue i Bergen samtidig som jeg fikk med meg det som foregikk mange mil unna? Svaret er Internettradio. Hele landsmøte ble nemlig overført via Internett. Av både praktiske og økonomiske årsaker kan ikke alle Norges Blindeforbund sine medlemmer være til stede på landsmøte. Da er det strålende at det finnes løsninger som gjør at man på en måte kan være der likevel. Begivenheten jeg har fortalt om her ble sendt på Radio Z som er Norges Blindeforbund sin nettradio. På Internett er det mange radiokanaler som det ikke er mulig å ta inn via FM og DAB. Jeg trenger for eksempel ikke å reise til Sverige for å høre programmet Karlavagnen som blir sendt på Sveriges Radio. Det eneste minuset med nettradio er at jeg må skru på PC’en for å lytte. Det finnes andre løsninger, men jeg er usikker på hva jeg skal velge. Jeg har fått demonstrert en Internettradio i butikk, men den var vanskelig å betjene for blinde. Jeg tror jeg går for IPhone. Den har innebygget talesyntese, er lett å ta med og kan kobles opp mot trådløst nett der det finnes.https://www.blindeforbundet.no/internett/webradio
http://www.tv2.no/underholdning/hjelperdeg/testbasen/test-av-internettradioer-3320779.html


Hvilke erfaringer har dere med Internettradioer?

8 kommentarer:

Whitebite sa...

bruker Spotify, og den er glimrende.
Iphone er også en fantastisk ipod, veldig bra lydkvalitet!

klem :)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Høres behagelig ut å drive møtevirksomhet på denne måten, man trenger ikke en gang ha gredd seg. ☺

Cecilie von der Ohe sa...

Elisabeth: Ja, det var behagelig, men litt irriterende noen ganger at jeg ikke hadde stemmerett. Jeg kunne ikke en gang ta ordet for å ytre min mening.

Guro sa...

Nei har definitivt ingen erfaring med internettradio. Men det høres jo veldig sneidig ut da! :)

Fin onsdag til deg!

Snuskebassa sa...

Jeg liker de trådløse systemene til iphone, men bortsett fra det er jeg temmelig håpløs hva slikt angår. Jeg synes det er gullfint å få blir med på møter, for da vanker det gjerne litt frukt og annet påfyll i pausene :-)
Klem fra LIV

Cecilie von der Ohe sa...

Snuskebassa: Takk for kommmentarer. Jeg får dessverre ikke til å kommentere inne hos deg.

Pia sa...

Jeg har ingen erfaring. Men godt at det finnes:)

Alexia sa...

har ingen erfaring med nettradio nei, men teknologi gir oss mange nye muligheter ja!