søndag 14. august 2011

Et plagsomt innsekt

Mauren
  Liten?
  Jeg?
  Langtifra.
  Jeg er akkurat stor nok.
  Fyller meg selv helt
  på langs og på tvers
  fra øverst til nederst.
  Er du større enn deg selv kanskje?
    av Inger Hagerup (1905-1985)

Alle skapninger har sin plass i naturen, sies det. Dette er sikkert riktig, men hva slags oppgave mauren har kan jeg ikke huske å ha lært noe om. Mine erfaringer med dette innsektet står i sterk kontrast til den fine skildringen Inger Hagerup gir det i diktet ovenfor. Jeg kan i hvert fall forsikre alle og en hver om at det er alt annet enn behagelig og være kledt i shorts og å sette seg i en maurtue. Selv om det nå er mange år siden det hendte har ikke dette minnet blitt slettet fra hukommelsen. Maur er ikke bare ubehagelig å komme i kontakt med, men de kan også være til stor skade på hus. Det finnes mange ulike sprøytemidler på markedet og sikkert like mange forskjellige kjerringråd mot dette lille krypet. Imidlertid har jeg fått kjennskap til at det er diverse tekniske innretninger å få kjøpt. På Jula har de en billig utgave som består av en stikkontakt som man setter i støpselet. Man hører en summelyd og denne lyden holder mauren unna. De mer avanserte utgavene har en høyfrikvent lyd som menneskeøret ikke klarer å oppfatte.http://www.cal.no/Avdelinger/Produkter/Hjem--and--Fritid/Hjem-og-hytte/Mus-og-insekmiddel/Mus-og-insektjager-med-nattlys,-220v--640607.aspx

En maurfri tilværelse ønskes dere alle!

5 kommentarer:

Mormorfarmor Inger sa...

Det diktet er så nydelig! Men enig med deg - mauren er ikke like nydelig.
På fredag var det flyvemaurfødsel på plenen min. De virvla opp, men heldigvis varer seansen en kort stund. Borte ble de.
Kan tenke meg det var ubehagelig å SETTE seg i en maurtue ja!!!

Maur inne hadde jeg for mange år siden. Sukkermaur. De spaserte inn på rekke og rad og inn i kjøkkenskapet, til sukkeret! Hjælp!
Men ble kvitt dem med maurmiddel.

Klem fra Inger

Cecilie von der Ohe sa...

Mormor: Det er klart at sukkermaur vil ha sukker. ;-)

Lammelåret sa...

Hei!

Fin blogg du har! Jeg slenger meg på som følger og ser fram til flere innlegg fra deg. Besøk gjerne oppsummert og de andre bloggene jeg skriver.

Jeg vet heller ikke hvilke oppgaver mauren har, med mindre jeg tenker meg om, noe jeg ikke har tenkt å gjøre.. :)

Cecilie von der Ohe sa...

Lammelåret: Velkommen som leser og følger.

Cecilie von der Ohe sa...

Jeg er dessverre ikke så flink med dette bloggesystemet og vet ikke om jeg har lagt meg til som følger hos dere.