mandag 16. april 2012

Drittnettsurfing

Hvor befinner du deg nå mens du leser dette blogginnlegget? I følge en nasjonal trendundersøkelse er det stor sannsynlighet for at du sitter på do. Det har lenge vært en kjent sak at mange har mobiltelefonen med seg på toalettet. Nå viser det seg at den ikke bare blir liggende i bukselommen mens eieren gjør sitt fornødne. Den blir flittig brukt både til samtaler og nettsurfing. Østlendingene er mest representert på denne drittstatistikken, mens trønderne og nordlendingene surfer minst. Nettsurfing på do har tatt over for papirlesing. Det er antakelig en naturlig del av den digitale utviklingen. Så lenge telefonbruken begrenser seg til SMS og nettsurfing, er det kanskje akseptabelt, men av hensyn til personen i den andre enden, bør samtaler vente til doærendet er utført. Ut fra egen erfaring kan jeg skrive under på at  den umiskjennelige romklangen i telefonrøret hos mottaker ikke levner noen tvil om hvor samtalen kommer fra. Selv kunne det aldri falle meg inn å ta mobiltelefonen med meg på do. I og med at jeg har taleprogram på den, vil det ganske lett bli avslørt hva jeg driver med dersom jeg skulle falle for fristelsen, og det står folk i dokø utenfor. Jeg gidder jo ikke å stresse med å ta med meg ørepropper hver gang jeg skal på do. Denne drittnettsurfingsproblematikken kunne vært ytterligere utdypet, men av hensyn til dokøen har jeg ikke samvittighet til å skrive mer nå.


http://www.fosna-folket.no/nyheter/article1352912.ece


PS. Husk å legge fra deg mobiltelefonen på et trygt sted, før du reiser deg fra dosetet og snur deg for å trekke i snoren!

5 kommentarer:

Mormorfarmor Inger sa...

Haha! Jeg har aldri med meg noen mobil på do. Men så har jeg en gammeldags mobil da. Som det bare går an å ringe og sende sms med, og ta bilde med. Og den ligger alltid et eller annet sted i huset. Plinger den får jeg en trimtur. Den er jo aldri på samme plass. Enten i en veske, en lomme, på et bord, på et annet bord osv...
Sånn er det bare! Vi er nok litt sjeldne du og jeg, siden vi ikke tar med oss telefonen på do!

Anonym sa...

Hahaha Norrmän alltså!
*blink, blink*

Kjersti sa...

Jeg ble veldig glad over å se at jeg på ingen måte er alene om dette... kremt...
Så koselig at du fant meg og vil følge meg videre. Da fant jeg deg også! Bloggen din skiller seg jo ut, da - i og med at du ikke kan se. Det stiller jo ekstra strenge krav til teksten, tenker jeg. Av de innleggene jeg har lest nå, står tekstene dine seg veldig godt på egne bein! Nå følger jeg deg også :)

Cecilie von der Ohe sa...

Kjersti: Velkommen som leser og følger. Takk for at du liker tekstene mine.

Trollmora sa...

Haha den var god!!! Nei jeg har ikke med mobil på do, eller jo det har jeg for jeg har den alltid stappet i bhen... jeg har to små troll som finner på alskens med mobiltelefoner :-)

Men fra under dynamo, der leser jeg ofte blogge ja.... som nå :-)