tirsdag 17. april 2012

Vårfornemmelse med tirsdagsklubbvinnerlykke

Jeg er glad i flere typer varm drikke som jeg veksler mellom daglig. Kaffe, te og kakao er nesten daglige innslag i min tilværelse. Jeg har tidligere fortalt at jeg nyter min kakao både i varm og kald tilstand. De ulike drikkene har sine faste krus som alle står oppstilt på rekke og rad i kjøkkenskapet mitt. Dersom jeg drikker kakao av et kaffekrus, eller kaffe av et tekrus, blir det fundamentalt feil. Den siste tiden har mine faste tekrus måttet vike for min nye tirsdagsklubbvinnerlykke som er en stor kopp. Mine indre bilder gir meg skikkelige vårfornemmelser når jeg drikker av den. Slik jeg har blitt fortalt, og slik som jeg forestiller meg det, har den en lys, muligens grå grunnfarge med dekor av blomster. På et sted sier fargeindikatoren rosa. Hvilken kopp er den fineste, mon tro? Den jeg ser for mitt indre, eller den som står på den andre hyllen i høyre del av kjøkkenskapet mitt og som de andre ser? Jeg vant den på tirsdagsklubben som er et sosialt møtested for medlemmer av Norges Blindeforbund i Bergen. Vi møtes hver fjortende dag til 2 timers sosialt samvær. Tiden utnyttes godt. Vi skravler, spiser og drikker kaffe. Av og til er det høytlesning fra aviser med hovedvekt på dødsannonsene. Nei, nå må jeg ikke glemme det aller viktigste på programmet. Vi har nemlig også et lite lotteri som går til inntekt for oss selv. Det var jo tross alt dette lille lotteriet som tilførte meg min nye tirsdagsklubbvinnerlykke. Inntektene fra lotteriet brukes på juleavslutning med juletallerken og en tur før sommeren. Tirsdagsklubben må avholdes på tirsdager. En vårdag for en del år tilbake, var tirsdagsklubben på en aldri så liten utflukt som inkluderte middag på restaurant. Av praktiske årsaker måtte vi bytte dag fra tirsdag til onsdag. Vi hadde bestilt bord. Da vi ankom restauranten, hadde noen andre gjester tatt bordet vårt. Det var jo tross alt onsdag, og ikke tirsdag. Alt ordnet seg etter hvert. Vi fikk bordet vårt.


Har du vinnerlykke?

4 kommentarer:

Elin sa...

Hehe, jeg syns alltid du skriver så morsomt og godt.

Gratulerer så mye med ny kopp. Jeg vet hvem som er finest jeg, det er den koppen du ser som finest for ditt indre. Det er alltid tingene vi ser slik som er finest. Om man har god fantasi da, og det har jo du.

Klart tirsdagsklubben må være på tirsdag. Jeg er og i en slags tirsdagsklubb, da jeg danser linedance hver tirsdag. Om vi skulle finne på å bytte dag en gang blir det bare tull, så det har vi ikke prøvd mer enn en gang eller to.

Ha en flott dag!

Og om jeg har vinnerlykke: Nei, langt i fra.

Mormorfarmor Inger sa...

Ja litt vinnerlykke syns jeg at jeg har! Litt her og litt der.
Skjønner godt det med å flytte datoer. Jeg synger jo i kor, på tirsdager, men noen ganger må vi bytte til mandag. Det er ikke det samme nei!
Haha - ser dere for meg der dere leser dødsannonser. Men man må jo følge med på det også. Det er faktisk like naturlig å dø som å bli født.
Ha en flott dag og nyt kakao i den koppen du liker aller best!
Mange vårlige hilsener fra Inger

Whitebite sa...

hehe..liker innleggene dine!
Har sjelden vinnerlykke i grunnen..
Men det ordner seg alltid, sånn ellers:)

Kjersti sa...

Jeg har aldri hatt spesielt mye vinnerlykke. Skjønt; det spørs hva man mener med vinnerlykke - for jeg har vunnet mye i livet, da! En flott mann, en fantastisk sønn, jeg har gode venner og familie som bryr seg om meg! :)

Har tenkt på kommentaren din om armbåndet... når du sier det er det jo helt selvfølgelig at vanlige låser ikke fungerer for blinde. Vi som kan se tar nok mye i hverdagen som en selvfølge!