mandag 9. april 2012

En tilnærmet vellykket påskefeiring 2012. Siste sjanse

Jeg har prøvd så godt det har latt seg gjøre å oppfylle alle kravene som stilles for at man skal ha en vellykket norsk påskefeiring. Jeg kan ikke påberope meg å ha vært på noe påskefjell, men jeg har vært ved sjøen. I påskeuken var jeg en kort påskespasertur i deilig påskesolskinn på Totland. Jeg er usikker på om dette kan kalles fjelltur, men jeg liker å se på det som det. Påskeaften var jeg i påskebesøk hos min mor som har landsted ved sjøen. Det ble ikke fortært påskelammelår, men påskemiddagen besto av lam i dill med tilbehør som var veldig godt. Jeg er i tvil om boken jeg har lest kan kalles påskekrim. Generelt er jeg ikke så glad i den sjangeren, så det blir helst annen type litteratur på meg. Deilig påskemarsipan og påskesjokolade fra Nidar har jeg også klart å presse ned sammen med forfriskende påskebrus, populært kalt Solo. Hvorfor lages det for resten ikke påskebrus når de produserer julebrus? Påskebrus har vært et stort savn for meg. Jeg har fortsatt en pose med påskegodt igjen, men påsken 2012 er vel ikke over før ved midnatt, eller? Strengt tatt var den vel over allerede i går. Andre påskedag er vel bare noe vi har funnet på selv for å lure til oss en ekstra fridag? Til min store forferdelse kom jeg på at jeg har glemt to av de aller viktigste påskeingrediensene, nemlig Kvikk Lunsj og påskeappelsiner. Jeg har enda noen timer igjen på å få rettet opp i fadesen. Påskekyllinger og annen påskepynt har vært nokså fraværende i min lille bolig. Jeg kan ikke skryte på meg å ha dekorert et eneste påskeegg.


Har du hatt en vellykket påskefeiring?

4 kommentarer:

Mormorfarmor Inger sa...

Syns du har hatt en knallfin påske Cecilie!
Her ble påska avslutta i dag med julemiddag. Ribbe, poteter og surkål. Like greit. Jula varer jo helt til påske, ikke sant?
Klem fra Inger

Elisabeth, innerst i veien sa...

Det er en myte at folk flest reiser til fjells i påsken. Påsken er for eksempel høytid for oppussing. I motsetning til jula som er mer tradisjonsbunden, kan man fylle påsken med akkurat hva man vil, fjelltur, kafebesøk, oppussing, storbyferie, lesing, spill, gudstjeneste osv.

trompetmor sa...

Hei Cecilie! Det var kvikk lunsjen jeg satt å tenkte på hele innlegget ditt. At du hadde glemt den viktigste sjokoladen,he he. Ellers misunner jeg deg som har igjen påskegodt, det har ikke jeg. Jeg sitter her å lengter etter en sjokoladeknupp.. men jeg spiser snart èn sjokolade pr dag så jeg kan visst stå over tror jeg, he he. Høres ut som du hadde en kjempefin påske. Her har det blåst og vært kaldt, barna har hatt influensa og vi har for det meste vært inne og kost oss. Altså ingen fjelltur på oss heller.

Cecilie von der Ohe sa...

Mor: Det var i går jeg hadde igjen påskesnop. Jeg spiste opp resten i dag.

Cecilie