onsdag 4. april 2012

Julen varer helt til påske

Julen varer helt til påske, sies det. I år stemmer det ganske bra for mitt vedkommende. Ja, ikke slik å forstå at jeg fortsatt har juletreet stående i stuen med lys, sinkhus og englepynt. Mitt plastjuletre står trygt plassert i klesskapet. Der skal det få være inn til noen dager før julaften. Sist jul fikk jeg noen fine julegaver av en venninne. Hjemmebakte julekaker og en kurv med en nydelig oppsats. Kakene er for lengst fortært. De hadde kanskje ikke vært like velsmakende nå ved påsketider som de var ved juletider. Etter som at det ikke kjentes ut som om de var proppet fulle av E-stoffer, tok jeg ikke sjansen på å spare noen av dem til påske. Oppsatsen har jeg fremdeles noe igjen av. Den ene av plantene har riktignok avgått ved døden, men den andre prøver jeg i det lengste å holde liv i. Jeg kjenner på jorden om den er tørr, og jeg gir den vann når jeg tror den trenger det. Ute av syne, ute av sinn. Plutselig har det gått mange dager, og jorden er knusktørr. Når det gjelder forutsetninger for å lykkes med stell av planter, kommer man ikke alltid like langt med grønn stær som med grønne fingre. Jeg har grønn stær, men de grønne fingrene må jeg låne av andre. Jeg tror likevel at jeg kan si at dette er det lengste jeg noen sinne har klart å holde liv i en levende plante.


Jeg nyter påsken. I dag har jeg gått en deilig tur på Totland og nytt påskesolen. I kveld skal jeg kose meg med sjokoladekake, reker og hvitvin. Fortsatt god påske til dere alle!

4 kommentarer:

Mormorfarmor Inger sa...

Har akkurat kasta en del julekaker - og bestemt at neste år trenger jeg ikke styre med den bakinga. Blir jo ikke spist opp!
Skjønner godt at det ikke er enkelt med planter. Du får satse på hvite orkideer - de greier seg sjøl. En liten skvett vann i uka er alt de vil ha, så blomstrer de uavbrutt!
Takk for hilsen hos meg. Det er storesøster til Marianne som i dag fylte 40 år.

Påskehilsen fra Inger

Anonym sa...

Grønne fingre er fremmed for meg også, jeg får virkelig testet overlevelsesevnen deres!

Jeg har nettopp lest "Så høyt var du elsket". I den boken var hovedperson gift med ei dame som var blind. Det fikk meg til å tenke på om jeg har lest andre bøker der en blind har spilt en rolle, men jeg kom ikke på noen. Videre tenkte jeg på om folk som har en eller annen funksjonshemming noensinne får plass i skjønnlitteratur på normal måte, men jeg tror ikke det. Hvis funksjonshemminger blir nevnt blir det gjerne gjort et poeng av det, helst i negativ forstand.

Vet du om bøker der funksjonshemminger blir behandlet som normalt?

Cecilie von der Ohe sa...

Mormor Inger: Takk for blomstertips.

Lammelaartanker: Nei, jeg kommer ikke på noen.

Alexia sa...

Noen ganger har julestjernene overlevd så lenge ja. Men synes egentlig det er greit når de visner ved nyttår...

Nå har jeg nesten bare orkideer, og de klarer seg!