søndag 17. juli 2011

Smaken av sommer og en traumatisk opplevelse

Så langt tilbake jeg kan huske har jordbær vært noe av det jeg har forbunnet aller mest med sommer. Da jeg var barn tilbragte jeg alle sommerferiene hos mormor og morfar. På landstedet deres ble det dyrket jordbær. Det var selvsagt stas å kunne hente bær fra egen åker, men i grunnen tror jeg ikke jeg tenkte så mye over det, for jeg kan ikke huske at det ble kjøpt bær noen gang. De røde, fine delikatessene ble brukt både som dessert med vaniljesaus, som pynt på bløtkake, eller rett og slett bare til å nyte som de var. Jeg syntes den gang, og gjør det fortsatt, at små bær ofte smaker bedre enn store. Til tross for mange gode jordbærminner har jeg en traumatisk opplevelse jeg vil dele. Mormor var veldig nøye med at jeg ikke skulle spise kart. Hun skremte oss med at vi kunne dø dersom vi gjorde det. Etter som jeg bare hadde fått smake modne jordbær, var jeg veldig nysgjerrig på hvordan umodne bær smakte. En dag spiste jeg noen grønne jordbær. Jeg kjente ingen ting, men jeg var overbevist om at jeg skulle dø.  Utover ettermiddagen og kvelden fikk jeg mer og mer dødsangst. Jeg trodde min siste time var kommet. Jeg ville nevne denne episoden som et eksempel på hvor viktig det er å ikke lyve for barn, men å holde seg til sannheten.

Jeg har også i dag tilgang på en del hjemmeavlede jordbær. Et tips jeg vil gi når man skal dyrke jordbær og alle andre bærsorter, er å legge tang og tare rundt plantene. Det gir ekstra god smak. Ha en jordbærspisende dag!

7 kommentarer:

Cecilie von der Ohe sa...

Det skjedde visst noe rart med dette innleget. det kommer sikkert til å skje en del slikt framover. Jeg er ikke helt fortrolig med bloggskriving.

denne siden er ike lener i bruk sa...

Hei Cecilie!

Måtte jo ta turen innom for å se på bloggen din :)
Flott start, gleder meg til å lese mer!

Håper du har en god sommer!

Hilsninger fra "LaLuna" :D

Cecilie von der Ohe sa...

LaLuna: Takk for hyggelig hilsen. Ja, jeg har en bra sommer tross en del regn. Jeg håper du også har en god sommer.

Cecilie

Anonym sa...

En hytteier sier:
Ja det er deilig med jordbær Cecilie. Spesielt norske bær.
Det er lurt å hente opp tang og
tare om høsten og la regnet
skylle av salte før man legger
det rundt plantene tidlig om våren.
Ha en fin hveld.

Cecilie von der Ohe sa...

En hytteeier: Takk for tipset.

Ugla sa...

SV: Takk for kommentar! :) Håper du likte bloggen min, jeg likte din!

Jeg elsker jordbær! :D

Cecilie von der Ohe sa...

Ugla: Takk for kommentar. Det var hyggelig at du likte bloggen min. Jeg likte din blogg også.