fredag 12. august 2011

Rutiner og faste holdepunkter i tilværelsen

Jeg liker rutiner og faste holdepunkter i tilværelsen. Jeg går og legger meg til omtrent samme tidspunkt hver kveld og synes det er greit å stå opp om morgenen slik at jeg får noe ut av dagen. Frokost spiser jeg hver dag, og den består ofte av to brødskiver med brunost etterfulgt av et eller to glass melk. Om kvelden blir det gjerne til at jeg drikker et eller to krus med kaffe eller kakao. Jeg har faste glass, kopper og krus for ulik type drikke. Kjørl, bestikk og kjøkkenredskaper bør være på sine respektive plasser. Jeg blir frustrert og i villrede hvis jeg for eksempel skal drikke kakao og oppdager at kakaokruset ikke står der det skal. Møbler og annet inventar må også være der det er plassert. Hvis ting blir flyttet på uten min viten blir det gjerne mye leting. Det man leter etter er alltid der man leter sist. Jeg er heller ikke blant dem som gjerne tar utfordringer på sparket. Det jeg skal gjøre eller være med på bør helst være nøye planlagt og godt forberedt. Det har nok noe med min personlighet å gjøre. Ved uventede besøk eller store forandringer blir det litt kaos inne i meg. Jeg mister litt kontroll. Det er ikke slik å forstå at jeg ikke setter pris på at noen stikker innom, eller at noen foreslår en utflukt, men jeg foretrekker forutsigbarhet og oversikt over hverdagen min. Ha en fin dag, med eller uten rutiner og faste holdepunkter i tilværelsen!

5 kommentarer:

Pia sa...

Jeg liker også rutiner. Samtidig kan jeg være veldig spontan. Men forutsigbarhet er trygt og godt:)

Mormorfarmor Inger sa...

Jeg er tradisjonsmenneske og liker også rutiner. Skjønner godt at du som synshemmet trenger å ha ting på rett plass. Det burde jeg vært flink til også, men briller og nøkler har en tendens til å forville seg. Vet ikke hvorfor. Det bare er sånn.
Ellers syns jeg det kan være gøy med litt spontane ting, ta noe på hæl'n som vi sier!
Fortsatt fin helg til deg!

Cecilie von der Ohe sa...

Jeg kan nok være spontan jeg også, men i det store og hele foretrekker jeg at det ikke er for store omveltninger.

Mormor: Jeg kjenner noen som stadig er på desperat jakt etter briller og nøkler.

Guro sa...

Jeg streber alltid etter rutiner, men det sklir alltid ut... :)

Jeg forsøker også å være mer spontan enkelte ganger. feks å stikke innom venner uanmeldt. Nå tekstmelder man jo for alt. Før så stakk vi jo bare innom folk. Det synes jeg var en bra ting :)

Hilde sa...

Skjønner godt at du vil ha ting på sin faste plass. Jeg liker det selv også. Hvorfor skal man bruke tid på å lete etter ting som bare kunne vært på sin faste plass? Men jeg har unger og mann som ikke er helt enig med meg i det bestandig...