mandag 12. desember 2011

Den snikende hvite fare

Jeg har alltid en kalender som henger på en knagg på kjøkkenet. Den er merket med både punktskrift og svartskrift og har et blad for hver måned. Når jeg vender om bladet for november, er jeg alltid på vakt. Da stålsetter jeg meg. Bergen kan finne på å kle seg i sin hvite bunad hvilken dag som helst.


Sist mandag morgen var det skjedd. På radioen ble det meldt at den hvite fare var kommet til byen. Da jeg kom ut, var bakken dekket av et mykt, tykt og hvitt teppe. Å la stokken gli fram og tilbake fra side til side slik jeg pleier, var blitt mye tyngre. Når kong Vinter melder sin ankomst med snø og is, blir omgivelsene helt forandret. Alle lyder forsvinner og fortauskanter og kjennetegn i underlaget blir dekket av snø. Dersom det er måket en smal stripe midt på fortauet, så går ikke jeg der. I stedet vasser jeg i snøhaugene på sidene. Det at det blir glatt, er ikke det verste, synes jeg. Stort sett klarer jeg å holde meg på bena. Snøen kan holde seg på fjellet, der den hører hjemme, og de som er interesserte kan opppsøke den der. Rett skal være rett. Kong Vinter har ikke bare ulemper med seg. Nå kan jeg ta på meg store og tykke jakker uten at det virker rart. I vinterjakkene mine er det flere og bedre lommer enn i dem jeg bruker om våren og sommeren. Jeg går sjelden med veske, så jakkene mine blir brukt til det formålet. For min del kan det gjerne være kaldt, bare det ikke er snø. Gi meg en grønn jul!


Hva slags forhold har dere til snø?

3 kommentarer:

Alexia sa...

jeg liker hvit jul- men at snøen kommer etter vi er ferdig med alt vi skal gjøre, bilen kan få stå, vi har fyr i ovnen og godt og varmt inne. og så kunne gå ut og ake og bygge snømann med ungene. Det er koselig.
Liker ikke å måtte ta meg fram på slapsete og glatte veier, verken til fots eller med bil. Og liker ikke å måke snø...Men sånn snø som ligger fint - det liker jeg. Sjelden vi opplever det på vestlandet. Og forstår det må være vanskelig for deg, som ikke kan se!

Cecilie von der Ohe sa...

Alexia: Det er greit for meg at det er snø i julen, så lenge jeg vet at jeg ikke skal noe sted.

Mormorfarmor Inger sa...

Jeg liker pen, hvit ren, ferdig måka snø! Men skjønner godt at du liker det grønt og bart! Det ser ikke ut som det blir noe snø her til jul, men været får vi ikke gjort noe med så får ta det som kommer.
Ønsker deg en herlig jul Cecilie! Vi blogges!

Juleklem fra Inger