tirsdag 7. februar 2012

Mat som bråker

Av en eller annen grunn har jeg aldri vært den store tilhengeren av knekkebrød. Hvis det mot formodning skulle falle meg inn å fortære et knekkebrød her i leiligheten skal det være med den hullete siden opp, uten smør og pålegget må være enten hvitost eller brunost. I Midt-Sverige blir hullsiden kalt for rikmannssiden mens den flate siden blir kalt for fattigmannssiden. Det er ikke utelukkende smaken som har gjort at jeg har styrt unna dette tradisjonsrike bakverket. Ved nærmere ettertanke har jeg kommet fram til det som i hovedsak har vært min egentlige grunn til å holde meg unna knekkebrød. Det bråker alt for mye. Når jeg spiser knekkebrød hører jeg verken mine egne eller andres tanker. Hvis jeg prøver å følge en engasjerende debatt på radioen eller lytte til en spennende lydbok, samtidig som jeg spiser knekkebrød, er det forgjeves. Jeg blir sugd inn i en knekkebrødboble. Det er som om et skall lukker seg rundt meg, og den eneste lyden jeg hører er lyden av knekkebrødet som blir hakket opp. Det hender at jeg spiser Wasa Sandwich. Det bråker ikke like mye som vanlig knekkebrød.
Befinner du deg inne i en knekkebrødboble? Hva er din oppfatning av korrekt knekkebrødkotyme?

5 kommentarer:

Guro og Alma sa...

Haha, veldig god beskrivelse! jeg er helt enig med deg :)

Liker best hjemmelagde knekkebrød, de bråker faktisk ikke like mye som kjøpaknekkebrød heller :)
Ha en fortsatt finfin onsdag!

Cecilie von der Ohe sa...

Guro: Takk for tipset. Det hadde vært gøy å fått sjekket det ut. Jeg har faktisk aldri smakt hjemmebakte knekkebrød.

Mormorfarmor Inger sa...

haha - ja det bråker endel, men jeg spiser en del knekkebrød allikevel. Fiber balance syns jeg er godt, det er tynnere og bråker ikke så mye!
Selvfølgelig er hullene opp, man spiser ikke knekkebrød på vranga!

Klem fra Inger

stinemoor sa...

Hhehe, veldig sant det du sier her. Merker at jeg kan bli frustrert av knekkebrød knas når jeg følger med på noe på tv, men ellers tenker jeg ikke så mye på det!;)

Jeg har derimot store problemer med å spise mat som lukter vondt!;P

Cecilie von der Ohe sa...

Hei Stinemor!

Velkommen som leser av bloggen min, og takk for hyggelig kommentar. Det er alltid hyggelig med nye lesere.