søndag 19. februar 2012

Reiseinnlegg med reklame

Damen har vært ute og reist. I denne uken har jeg vært i 2 fylker utenom Hordaland. Fra tid til annen liker jeg å overvære et kulturarrangement. Det gjør meg ingen ting å bruke en og to dager for å kunne være til stede på en forestilling som bare varer i noen timer. For noen uker siden leste jeg på nettet at det skulle være en presentasjon av de tre forfatterne som er nominert til Nordisk Råds Litteraturpris for 2012. Det ville jeg ha med meg. Jeg kune reist fram og tilbake til Oslo på samme dag, men jeg fant ut at jeg ville handle litt på en butikk også. Mange synes det er rart at jeg reiser alene, men med god planlegging går det greit. Flybillettene må jeg bestille over telefon, for jeg klarer ikke å bruke nettsidene. Jeg bestiller assistanse. Da får jeg hjelp i skranken med å sjekke inn på flyet og hjelp med å sende bagasje hvis jeg har noen. Jeg blir fulgt inn og ut på flyet. Jeg har i flere år brukt Oslo Limousinservice når jeg besøker hovedstaden. Hos dem får jeg alltid kjempegod service. Sjåførene kjenner meg igjen, og det er en fordel når jeg kommer inn i ankomsthallen på Gardermoen og jeg ikke kan se dem. I Oslo bruker jeg et fast hotell. Der er jeg kjent med knappene i heisen og vet veien til frokostsalen og ned til resepsjonen fra rommet mitt. Jeg har et fast rom som jeg ber om å få hver gang jeg bestiller et opphold. Når jeg kommer ut fra romet føler jeg meg fram på veggen på høyre side av korridoren. Først treffer fingrene mine et bilde før de møter det kalde metallet til heisdørene. Da jeg vel var innstallert på mitt faste hotellrom, var det en times venting før jeg ble hentet igjen av sjåføren min. Nå gikk turen til Bekkestua bibliotek i Bærum i Akershus, og jeg fikk passere min andre fylkesgrense denne dagen. Biblioteket virket nytt og selv om jeg ikke kunne se det, fikk jeg en fornemmelse av at det var mye glass og ganske lyst. Jeg var ute i god tid. Etter en lang dag smakte det fortreffelig med en vaffel og en kopp kaffe. Damen bak disken i cafeen skulle ledsage meg til et bord hvor jeg kunne sitte ved, men før hun kom så langt rakk jeg å beføle en pelskledd dame. Jeg har lest alle de norske bøkene som er nominert til Nordisk Råds Litteraturpris, men jeg hadde ikke hørt stemmene til forfattterne. Alle leste mye fra bøkene sine. Et søskenpar underholdt med noen musikalske innslag. I pausen var det anledning til å kjøpe signerte bøker, men etter som ingen i familien min vil ha bøker av meg til gebursdag og jul, lot jeg det være.


Neste dag kom sjåføren min og hentet meg igjen til avtalt tidspunkt. Før jeg satte kursen mot Bergen, var det tid for shopping hos Adaptor. Det er der vi synshemmede kan kjøpe mange av hjelpemidlene våre fra. De har en nettside hvor man kan bestille produkter fra, men når jeg ikke kan se bilder av varene, kan jeg ikke forestille meg hvordan de er, og det er vanskelig å vite hva jeg skal velge. Jeg kjøpte en ting som jeg stiller meg svært skeptisk til, men det er jo gøy å prøve nye ting. Det kommer et innlegg her hvis det fungerer. Adaptor selger ikke bare hjelpemidler for synshemmede, men de har også mer eller mindre nyttige ting for allmennheten.http://oslolimousinservice.no/
https://www.adaptor.no/Hjelpemiddelkatalogen


Har du vært på reisefot?

4 kommentarer:

Pia sa...

Så spennende! Og dumt at ingen vil ha bøker til bursdager og jul - bøker er jo en topp gave!!
Har ikke vært på reisefot, jeg har faktisk kun holdt meg hjemme, har hatt influensa. Men nå er jeg frisk og i morra er det jobb:)

Whitebite sa...

å! Jeg er født på Bekkestua, Bærum..
Jeg skal ikke reise noe sted med det første, jeg jobber alltid i vinterferien.. Endelig frisk, så blir fint å begynne på jobb igjen i morgen!

Ha en fin uke Cecilie!

Mariann sa...

Jeg syns det er så interessant å lese om hva slags utfordringer som møter deg som synshemmet, og hva slags løsninger du pønsker ut for å møte dem! Hørtes ut som en interessant reise du hadde! :) Personlig har jeg ikke vært ute og reist noe i det siste, men jeg håper det blir litt mer når det går mot vår :)

Mormorfarmor Inger sa...

Rart ingen vil ha bøker i gave... men vi er forskjellige!
Spennende tur du har hatt, spent på hva du har kjøpt!

Klem fra Inger