onsdag 20. februar 2013

Det peffekte par

Når man skal leve sammen i et samliv, bør man helst ha samme tykkelse, ha noenlunde lik lengde, og make farger. Nå skriver jeg om samboerskap mellom sokker, altså, for dere som lurer. Det ser ut til at det er like utfordrende å få et forhold mellom sokker til å vare, som det er for ektefeller og samboere til å holde ut med hverandre. I skittentøykurven finner jeg mange enklinger, single sokker, som har kommet bort fra partneren sin. Det er skrevet utallige blogginnlegg om dette temaet før. Jeg er ingen samlivsekspert, men jeg vil likevel gi noen enkle råd som kan gjøre det lettere å holde sakkeparene sammen. Jeg prøver å være konsekvent ved at jeg bare kjøper svarte sokker. Når jeg har brukt dem, stapper jeg den ene inn i den andre, for at de ikke skal komme vekk fra hverandre. Av og til tror jeg at sokkepar er utstyrt med en slags frastøtningskraft, for jeg finner hele tiden enslige sokker. Selv om jeg ikke ser farger lenger, vil jeg ikke være  som Pippi Langstrømpe, som gikk rundt med en oransje og en brun sokk. Så vidt jeg vet, har ikke jeg verken oransje eller brune labber, men det kan vel kanskje tenkes at jeg har tatt på meg en grå og en svart, for eksempel. Det er ennå sesong for tjukke ullsokker, men om sommeren er ikke jeg typen som liker å vifte med nakne tær i sandaler. Jeg vil helst pakke dem inn. Fargeindikatoren er et nyttig hjelpemiddel når jeg skal forhindre partnerbytte. Jeg setter den bare ned på det jeg vil ha angitt fargen på, og trykker på en knapp, og vips, så blir fargen lest opp. Når jeg vasker klær, er jeg alltid nøye med å kontrollere at antall par som kommer ut av vaskemaskinen, er det samme som det som ble lagt inn i den. Apropos vaskemaskin; hvis den blir alt for full, slik at innholdet kommer utenfor gummilisten, så stikker sokkene av. Med mindre du er så trøtt at du holder på å sovne i sokkene, bør du lese artikkelen under.


Kristian (4) vil at bestemorskal hjelpe ham med å ta på sokker. Bestemor mener bestemt at barnbarnet er gammel nok til å greie dette selv. Hun lurer på hvem som skal hjelpe ham når han blir voksen.
Kristian: ”Da får konen min gjøre det.”Ha en bekvem dag med eller uten fottøy!

3 kommentarer:

Mormorfarmor Inger sa...

Herlig innlegg Cecilie! Jeg er sikker på at det skjer noe inne i vaskemaskinen. Her er det alltid en sokk eller to som forsvinner. Jeg har de liggende på en venteplass ganske lenge. Noen ganger kaster jeg dem. Da tar det ikke mange dagene før det dukker opp en makker til den jeg kasta. Og sånn går no dagan som de sier... Jeg kommer aldri til å forstå hva som skjer med sokker i vaskemaskinen. Aldri.

Kjersti sa...

Mannen min har også bare svarte sokker, men de er ikke like allikevel. Noen er litt lenger enn andre, har bredere eller smalere vrangbord øverst, og nyansen av svart varierer jo (særlig når de har vært vaska noen ganger). Når det er jeg som ordner med vasken, prøver jeg å finne de som passer best sammen men det er sannelig ikke lett...

Pia sa...

Det med sokker er et stort mysterium! De forsvinner, uansett! (Dvs_ en av dem forsvinner)
Gutta her er ikke alltid så nøye på å ta på seg par som matcher - bare de finner to sokker, er de fornøyde..
Ha ei fin helg, Cecilie! Takk for alle fine kommentarer du legger igjen - jeg har ikke alltid tid til å være innom alle som legger igjen spor hos meg, men jeg prøver i ny og ne:)